За какво се караха момчетата вчера ли– заради 8 милиарда,

...
 За какво се караха момчетата вчера ли– заради 8 милиарда,
Коментари Харесай

Проданов: Момчетата в сглобката се скараха за 8 милиарда – златният пръст на „Възраждане” реши избора

 „ За какво се караха момчетата през вчерашния ден ли– поради 8 милиарда, за това кой да ги ръководи, кой да усвоява повече. За бюджета на Здравната каса. Станахме очевидци на грозни подиуми. Станахме очевидци и по какъв начин за следващ път бутонът на „ Възраждане ” беше натиснат, защото без „ Възраждане ”  нямаше по какъв начин да бъде определен подуправителят на НЗОК. Управляващата сглобка, се вижда, крепко скърца – Политическа партия и Демократична България не поддържаха кандидатурата на Момчил Мавров, която е на ГЕРБ и Движение за права и свободи ”,
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Христо Проданов пред „ Денят ON AIR. 
„ Отстрани човек мъчно към този момент може да разбере кой на кого е в тази сглобка ”, отговори социалистът на репликата на водещата, че кандидатурана на подуправителя на НЗОК била на ГЕРБ, като даде още един образец: „ Той и министърът на вътрешните работи сякаш беше на Политическа партия, пък след това се оказа, че бил на ГЕРБ. Това се случва в мъглата, обхванала българското ръководство ”.
„ Българска социалистическа партия има кардинална позиция. Наред с това стана ясно, че има подозрения към професионалната  репутация на оферти претендент за подуправител на НЗОК, информации за водени каузи. Ние не можем да гласуваме за един човек, от който след това да почнем да се отхвърляме. Но той беше определен със златния пръст на „ Възраждане ”, уточни още Христо Проданов. 
Социалистът беше безапелационен, че на първо четене Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу бюджета за 2024 година „ На второ четене ще подкрепим това, което ще усъвършенства приходите на хората и обществените придобивки. Ще внесем наши оферти ”, съобщи Христо Проданов, измежду които освобождението на младежите до 26 години да не заплащат налог, с цел да могат да стартират работа, да се стабилизират. 
Българска социалистическа партия ще внесе предложение за облагане с налог на свръхпечалбите на банките. „ Не е обикновено да оставиш банките отвън обсега на нарастването на налозите, в случай, че за предходната година те имат над 2 милиарда генерирани облаги. Вместо към тези, които генерират свръхпечалби, ръководещите се вторачиха в парите на нискодоходните групи и в налог „ бакшиш ”. Кой получава бакшиш – таксиметровите водачи, сервитьорите в заведенията, коита постоянно са младежи, студенти, работещи, с цел да си заплащат образованието ”, разяснява националният представител от Българска социалистическа партия.
„ Очевидно е, че става дума за лобита, за извиване на ръце, битка за асимилиране на едни пари – образуването на едно държавно управление като сглобка води до подобен метод на ръководство ”, съобщи социалистът и даде образец с обстоятелството, че в множеството случаи към този момент в комисиите падат предложенията на сглобката, а внезапно в зала се одобряват.
В диалога за ръководството социалистът сподели още: „ Политическа партия и Демократична България направиха изменничество по отношение на всички, които протестирахме и искахме промяна на модела ГЕРБ. Те направиха допустимо този модел да се върна в България – Пеевски към този момент е водещ политик, законодател, всеки ден дава звук на Парламента, а Бойко Борисов е по-чист от момина сълза ”. 
По думите му ръководещите разиграват спектакъл. „ Ако нещата са откровени, в случай че това държавно управление има живот и може да ръководи – то ще се случва ли всичко това, на което ставаме очевидци към този момент всеки ден? Или за пред света се вършат някакви кавги и театрални постановки, другояче – кучетат си лаят керванът си върви ”, реагира Проданов. 
Той напомни политическите планове и послания, поради които беше основан този кабинет като Шенген, Еврозоната, Плана за възобновяване и резистентност: „ Има ли по политическите им цели и метър напред? Не знам какво споделя Борисов, само че след Нидерландия, да не се окаже и метър обратно. Но, да не броим метри, тъй като още сме в изходна позиция. Бяхме прави за това, което от Българска социалистическа партия казвахме на хората - че това държавно управление се прави, с цел да изпере Борисов и Пеевски. Ето, случва се сега – „ Барсенлонагейт ” не съществува, Гешев не е основен прокурор, смениха си го с по-удобен ”, уточни националният представител от Българска социалистическа партия.
В диалога за Конституцията Проданов разяснява: „ Конституцията е главен закон, който през последните 35 години изведе България през много бурни политически времена и се справихме относително добре. За да промениш главния закон, би трябвало да са налице две съществени неща: политическа непоклатимост и мъдри хора, които в действителност да могат да създадат тези промени.  В момента няма нито едно от тези две условия ”.
В отговор на имитация на водещата за Плановете на Пеевски промени в Конституцията да има, социалистът отговори: „ Плановете на Пеевски се случват – това е явно. Жалко е за България. Защото, това което сега ражда сглобката ни води към дъното ”.
„ Вотът на съмнение е парламентарно средство, с цел да изразиш несъгласието си метода на ръководство, да посочиш проблемите. Не сме обсъждали тематика за идващ избор, само че повярвайте, не е мъчно да се откри такава, тъй като неуспехите са във всеки един бранш ”, сподели Проданов в отговор на въпрос готви ли Българска социалистическа партия идващ избор на съмнение.
По думите му животновъдите са в правото си да стачкуват. „ Обещаното на земеделците от Меморандума е извънредно малко на фона на това, което ръководещите дадоха за прословутите „ страйкъри ”. „ Страйкъри ”, самолети – дотук сред 8-10 милиарда, които бяха вкарани в американската стопанска система, без България да е получила нещо. В същото време ръководещите се учудват от кое място да намерят 15 милиона за земеделците. Това е продажна политика ”, реагира националният представител от Българска социалистическа партия. 
Христо Проданов уточни, че една от значимите тематики, разисквана на срещата за обединяването на Българска социалистическа партия с партии в ляво, център и патриотични обединения е била локалните избори. „ С огромна част от партиите работехме дружно по места. Другото значимо, което се разиска е всички партии, които мислим еднообразно, да обединим напъните си ”. 
„ Доброто взаимоотношение от локалните избори, дало положителни резултати – да бъде продължено.  Това взехме решение. Предстоят още срещи, работни групи по секторни политики, обща политическа рамка – Българска социалистическа партия като парламентарна партия да пази тази рамка в Народно събрание. И взаимоотношение на последващи избори, надяваме се на предварителни, тъй като това, което се случва всеки ден става все по-вредно за България ”, очерта акцентите в лявото обединяване социалистът.
В диалога за обстановката в Столичния Общински съвет и предлагането на водача на Българска социалистическа партия за опцията за модела „ Рашидов ”, Проданов уточни: „ Това е принцип. И ние не сме били извънредно щастливи от това, че трябваше да подкрепим Вежди Рашидов, само че трябваше да бъде преодолян този тупик, в който Парламентът беше изпаднал. Какво решение ще се вземе – е въпрос пред Общинския съвет на София ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР